Fantastiske anmeldelser av sommerens kunstutstilling

Årets kunstutstilling på Blaafarveværket, «Drømmen om en hage» må sies å være en suksess. Ikke bare har den vært god besøkt, den har også blitt anmeldt av kunstkritikere i pressen. Og for noen flotte anmeldelser som har kommet. Lurer du fortsatt på om du skal se utstillingen, som står til 24. september, har vi plukket ut noen sitater vi likte godt som kanskje kan inspirere til et besøk.

Carl Larsson: Lisbeth med pioner.

Carl Larsson: Lisbeth med pioner.

Hvem drømmer ikke om å ha en hage? For første gang er hagen i nordisk kunst samlet til en utstilling, og nok en gang viser verket seg som en pioner i norsk og nordisk sammenheng. … Det er ganske herlig. Hagen er mer enn en drøm for mange. Den byr på både nytelse og ytelse. Nytelsen ligger i opplevelsen av estetisk kvalitet og mulighetene hagen gir for selskapelighet, avslapning og rekreasjon.

Lars Elton, Dagsavisen, 24. juli 2017

 

 

Jeg liker en utstilling som er så florlett og lavmælt som denne.

Ferdinand von Wright - In the Garden of Haminalahti

Ferdinand von Wright – In the Garden of Haminalahti

Her er det ingen store gester og dramatikk, bare dempede passiarer og duvende grener. Men det er ingen flat og innholdsløs idyll. Sett under ett utgjør hagemotivene en sammenlignende undersøkelse av hvordan menneskene vil innrette seg på privaten og hvordan de forholder seg til naturen.

Kjetil Røed, Aftenposten, 4. juni 2017

 

 

«Drømmen om en hage» markerer Blaafarveværkets 40-årsjubileum, og er et sprudlende tilskudd til museets lange utforskning av nordisk kunst.

Erik Werenskiold (1855-1938), Photo: O.Vaering,

Erik Werenskiold (1855-1938), Photo: O.Vaering,

… Som overgang mellom inne og ute blir hagen et møtested for natur og kultur – men også en naturlig del av hverdagslivet, når kunstnerne selv kaster finklærne og går ut med hakker og spader. Utstillingen er på sitt beste når hagen ikke forblir en drøm, men gir oss jord under neglene og mat i magen.

Oda Bhar, Morgenbladet, 14. juli 2017

 

 

«Drømmen om en hage» er bugnende og bekymringsløst sommerlig (…), med stråhatter, parasoller og boklesing i dype fluktstoler. Den innbyr til barbeinte feriefølelser, og gir samtidig mulighet til å oppdatere seg på, og sammenlikne, både kjent og ukjent i et lite og velpleid hjørne av nordisk gullaldermaleri.

Arve Rød, Dagbladet, 17. juli 2017

Edvard Weie - Fra en villahave i Sundet. Solkinn og dovenskab, 1914

Edvard Weie – Fra en villahave i Sundet. Solkinn og dovenskab, 1914

Comments are closed.