Innholdsrik Pinsehelg!

Sesongen er godt i gang og Pinsen er på trappene. Da holder vi også åpent mandag 2. pinsedag fra kl. 11-18 i tillegg til vanlige åpningstider! Dette er en aktiv og vanligvis godt besøkt helg på Blaafarveværket og Koboltgruvene. Kunstutstillingene og aktivitetene står i kø, det er bare å velge og vrake i hva man ønsker å gjøre hos oss.

Åpningstider Pinse

Åpningstider Pinse

Historisk gruvetur til glassgulvet!
Vår mest populære guidede tur i Koboltgruvene har fått et massivt løft til denne sesongen. Norges første underjordiske glassgulv er satt inn i Edvard sjakt, 400 meter inne Koboltgruvene. Her kan du trå ut på gulvet som svever 20 meter over det originale tregulvet. I tillegg til dette har vi gjort et omfattende arbeid i andre deler av gruvene slik at dere som gjester skal få en mye bedre opplevelse og se de enorme dimensjonene inne i fjellet enda bedre. Klikk her for mer info og tider.

Glassgulvet i Koboltgruvene

Glassgulvet i Koboltgruvene

Barnas gruvetur
Lørdager og søndager går Barnas gruvetur kl. 13 og 15 i Koboltgruvene. Turen går også samme klokkeslett 2. pinsedag. Turen er en fin og lærerik introduksjon til gruvene for barna men passer for hele familien. Tilrettelagt for barn mellom 4 og 10 år gjør at de minste er i fokus men her er det mye historie å ta med seg for eldre søsken og voksne også. Turen går både inne i fjellet og under åpen himmel og man kan avslutte med en natursti rundt på Gruvetråkka og se om man har fulgt med underveis! Klikk her for mer info.

Barnas gruvetur

Barnas gruvetur

Søndagskonsert med Taffelpikene

Taffelpikene

Taffelpikene

Søndag 4. juni spiller Taffelpikene i Glasshytten på Blaafarveværket kl. 14.00. Som vanlig har søndagskonsertene gratis inngang.
Taffelpikene består av:
Lynetta Taylor Hansen, fløyte.
Sarah Nordal Strand, klarinett
Ingrid Åhlander Bennett, fagott

De gir oss sommerfragmenter gjennom en sommerkonsert med sprudlende og vakker musikk for treblåstrio.

 

 

3 utstillinger for prisen av 2

Kunstutstilling nr. 40

Kunstutstilling nr. 40

Hele sesongen kjører vi «3 for 2»-tilbud på kunstutstillingene våre. Ønsker du en dag spekket med varierte kunstopplevelser innenfor et lite område er dette perfekt. «Drømmen om en hage» på Blaafarveværket er vår kunstutstilling nr. 40 og viser Nordiske hagemotiver fra midten av 1800-tallet til begynnelsen av 1900-tallet. Et par minutter med bil (eller 20 min gange) unna ligger Direktørboligen Nyfossum. I tømmerlåven har Marit Roland laget papirinstallasjonen «Papirtegning», bestående av flere hundre kilo papir. 8 km fra Værket og Nyfossum ligger Kittelsen-museet på Koboltgruvene. Her har Kittelsen fått besøk av den danske maleren, tegneren og satirikeren Storm P. som vises i første etasje. Legg opp en dag i kunstens tegn og få mye kunst for pengene! Les mer om utstillingene på våre hjemmesider.

 

Naturopplevelser, kulturstier og god mat
Vi er så heldige å ligge så flott til i naturen. Med Haugfossen og Simoa rundt Blaafarveværket og de vakre omgivelsene til Koboltgruvene på Skuterudåsen så er det mange muligheter til å nyte en dag i det fri hos oss. Tilrettelagte kulturstier gir deg både frisk luft og historisk påfyll underveis. Husk at vi har kafeer både på Blaafarveværket, Haugfoss og Koboltgruvene der vi serverer vår hjemmelagede mat. Sjekk ut våre hjemmesider for mer info om våre kulturstier.

Haugfossen

Haugfossen

Omvisning på kunstutstillingen «Drømmen om en hage»
Søndager og helligdager kan man bli med på en guidet omvisning på kunstutstillingen «Drømmen om en hage» på Blaafarveværket. Omvisningen er inkludert i inngangsbilletten og starter kl. 12.30.

Comments are closed.