Et sommerlig møte med Finn Schjøll og Tone Sinding Steinsvik i Glasshytten på Blaafarveværket

På historisk grunn får man innblikk i blomsterspråket slik Finn Schjøll har sett det i maleriutstillingen «Drømmen om en hage» og en personlig beretning fra Tone Sinding Steinsvik om Blaafarveværket gjennom 40 år, Lørdag 8. juli kl. 14-16.

Finn Schjøll

Finn Schjøll


Drømmen om en hage

Maleriutstillingen «Drømmen om en hage» viser malerier der kunstnerne har latt seg inspirere av hager, enten sin egen eller andres. Dermed er utstillingen blitt en opplevelsesreise mettet av inntrykk, skapt ved at ikke mindre enn 41 kunstnere fra de nordiske land hver på sin måte gir en fortolkning av hagemotiver – enten det er hager til lyst, pryd eller nytte.

Carl Larsson: Lisbeth med pioner.

Carl Larsson: Lisbeth med pioner.

I utstillingen ser man kjente malere som Edvard Munch, Helene Schjerfbeck, Nikolai Astrup, Henrik Lund, Carl Larsson og Frits Thaulow, mens kunstnere som Lul Krag, Lars Jorde, Kristian Zahrtmann, Vilhelm Kyhn og Jørgen Roed kanskje er nye bekjentskaper.

En blomsterkunstner om kunst

Finn Schjøll er blant dem som har latt seg inspirere av denne utstillingen. I Glasshytten kåserer han omkring den opplevelse han har hatt av disse maleriene, sett fra sitt perspektiv.

Dette vil for kunst- og hageinteresserte være en enestående mulighet til å se maleriene med en annens øyne, og for andre vil hans betraktninger fungere som en inspirerende introduksjon til utstillingen og hagearbeid. Finn Schjøll er Norges mest kjente blomsterdekoratør, men også en etterspurt foredragsholder.

Frants Bøe Fra bakermester Købkes eiendom 1843 Blaafarveværkets samling

Frants Bøe Fra bakermester Købkes eiendom 1843

Blaafarveværkets 40 år som formidlere av billedkunst, skape rom og møteplasser

Gjennom 40 år har Blaafarveværket vist maleriutstillinger og i samme arrangement vil Tone Sinding Steinsvik dele noen av de visjoner som ligger til grunn for utviklingen av Blaafarveværkets anlegg og utstillinger siden 1978.

Tone Sinding Steinsvik

Tone Sinding Steinsvik

Internasjonalt anerkjent museumsområde

Blaafarveværket ble i fjor tildelt Nordic Green Space Award, der det ble påpekt at parkanlegget omkring Blaafarveværket er tiltalende og idyllisk, som ved sin skjøtsel samspiller med terrenget og naturen omkring, slik at parken blir et verdifullt reisemål også for den som er mindre historisk interessert. Det ble vektlagt at områdene rundt de kulturhistoriske bygnignene fremstår harmonisk i forhold til bygningsmasse, elven og den omkringliggende skogsnatur og har stor kultur historisk verdi. Likeledes er uteområdene yndete steder for rekreasjon.

Erik Werenskiold (1855-1938), Photo: O.Vaering,

Erik Werenskiold (1855-1938), Photo: O.Vaering,

 

Billetter

Kr. 200,-. Forhåndssalg i turistinformasjonen og kunstutstillingen på Blaafarveværket. Billettsalg også ved inngang.

Det vil også være anledning til å besøke maleriutstillingen, der kurator Sandra Lorentzen vil være tilstede, samt besøke Nyfossum med direktørboligen og hagen.

Vis din interesse på arrangementet vi har opprettet på Facebook!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *