Førjulsåpent på Blaafarveværket og Haugfoss

Tradisjonen tro blir det Førjulsåpent på Blaafarveværket. Nyhet i år er at vi holder åpent i hele 3 uker fra lørdag 26. november – søndag 18. desember, kl. 12-17 med langåpent torsdager til kl. 19.00

Julestemning på Blaafarveværket

Julestemning på Blaafarveværket

Forberedelsene er godt i gang og på kjøkkenet planlegges den enorme kakebaksten som skal i gang. De siste to årene har vi hatt en egen juleutstilling, noe det blir i år også, med en ny vri. Vi oppfordrer til å invitere kolleger, venner og familie til en hyggelig førjulssamling i hos oss. Er dere en stor gjeng fra f.eks. jobben, foreningen eller en annen gruppe, ta gjerne kontakt med oss så kan vi ordne egne opplegg med både bespisning og guiding på utstillingen.

Hjemmelaget julebakst

Hjemmelaget julebakst

Førjulsstemning

Førjulsåpent på Blaafarveværket og butikkene på Haugfoss i begynnelsen av desember har blitt et fast punkt på manges timeplan i adventstiden. Butikkene er fylt opp med mange nye varer der du virkelig kommer i gave- og pyntestemning, og var det noe du kikket på i sommer og angret på at du ikke kjøpte er anledningen der igjen nå.

I Kroa slår julestemningen mot deg i det dørene åpnes med lukten av hjemmelaget julebakst og matdelikatesser. Her kan man bestille flotte gavepakninger med et utvalg av det som selges. Det er ikke bare salg av julekaker og mat til å ta med hjem. Julemenyen er satt og det blir servering av julelunsj og andre retter som gir deg muligheten til å smake på delikatessene. Med fyr på peisen blir det riktig så stemningsfullt i Kroa. Forhåpentligvis kommer snøen som sammen med lys og fakler gir den perfekte rammen rundt et førjulsbesøk på Værket.

Den Blå butikk er pyntet til jul

Den Blå butikk er pyntet til jul

Forberedelser

Flere ganger i uken får vi nå leveranser med nøye utvalgte produkter til butikkene. Ingenting er tilfeldig og butikklederne har kontroll på alle varer som bestilles. Når leveransene kommer gjelder det å innrede butikkene slik at dere får se utvalget og lar dere inspirere. I Kroa bakes det på spreng. Tusenvis av lefsekling kjevles, stekes, smøres, brettes, kuttes og pakkes. En nøysom prosess, men kling-sjef Rønnaug har over tredve års erfaring og kan nesten gjøre det i blinde. I tillegg til lefsekling skal det lages blant annet marvpostei, goro og Sarah Bernard. Mens det bakes i Kroa produseres det delikatesser på kjøkkenet. Steking av karbonader, stapping av grove medisterpølser, julepostei og julesild er blant det som produseres.

Vi håper at vår julebakst og mat kan være et godt alternativ for de som ikke rekker eller ønsker å bake selv. Ved å lage alt fra bunnen av i vårt eget kjøkken kan man trygt si at man serverer hjemmelaget bakst.

Hvorfor ikke gi bort en velsmakende gavepakning?

Hvorfor ikke gi bort en velsmakende gavepakning?

Juleutstilling ­– Foto av Modum Fotoklubb

Årets juleutstilling blir en fotoutstilling med Blaafarveværket og Koboltgruvene i fokus. Modum Fotoklubb har fått frie tøyler gjennom året og vært rundt i alle våre anlegg for å finne de beste blinkskuddene, også på plasser der turister og besøkende ikke har tilgang. Vi har fått en sniktitt på resultatene og gleder oss veldig til å se den ferdige utstillingen. Utstillingen, som er støttet av Modum kommune, vil ha fri entré og vi håper mange tar turen for å se arbeidene til vår lokale fotoklubb. I bokhandelen på utstillingen kan du også kjøpe sesongkort og gavekort på billetter for neste sesong, en fin gaveidé.

Haufossen, en smakebit på fotoutstillingen. Foto: Modum Fotoklubb

Haufossen, en smakebit på fotoutstillingen. Foto: Modum Fotoklubb

 

Juleverksted for barna

I utstillingsbygningen blir det også juleverksted hver dag for barna. Det blir også laget et «julehjørne», så om du vil ta et nydelig bilde til julekort eller lignende av de unge håpefulle så ligger alt til rette her. Museumsbutikken med bokhandelen vil selvfølgelig være åpen med muligheter for å sikre seg noen fine gaver til de leseglade.

Vi ønsker velkommen til en stemningsfull førjulsstund på Blaafarveværket.

Landhandelen på Haugfoss

Landhandelen på Haugfoss

Comments are closed.