Innholdsrik høst på Blaafarveværket og Koboltgruvene

Sommerferien er over men sesongen er langt i fra over. Her har vi en oversikt over alt du kan oppleve og være med på hos oss helt frem til jul!

Åpningstider ut sesongen

Denne uken gikk vi over til «høsttid» på åpningstidene. Dette gjør vi hvert år rundt skolestart da sommeren er over. Åpningstidene ut sesongen er tirsdag – lørdag kl. 11-17, søndag kl. 11-18 og mandag stengt.

Koboltgruvene Opp

Koboltgruvene Opp

Motbakkeløpet Koboltgruvene Opp

Lørdag 27. august er det igjen klart for motbakkeløp på Koboltgruvene. Dette er åttende gang løpet arrangeres. Løpet er et 4,4 km langt motbakkeløp med en høydeforskjell på 350 m. Løpet går i historiske omgivelser på Koboltgruvene. Løpet er kjempefint for både store og små, trimmere eller aktive. Som i fjor arrangeres også Labb og Line barneløp, et motbakkeløp for de aller minste, kl. 14. Etter løpet er det premieutdeling og hyggelig sosialt samvær på Gruvetråkka. Påmelding gjør man på www.koboltgruveneopp.no. Til barneløpet er det påmelding ved start.

Gullvasking

Gullvasking

Barnas Stein- og Trolldag på Koboltgruvene

Søndag 11. september går vårt tradisjonsrike arrangement Barnas Stein- og Trolldag av stabelen på Koboltgruvene. Vi inviterer til en opplevelsesrik dag for hele familien som en markering av årets kulturminnedag. Det blir jakt på gull og edle steiner, smykkeverksted og gammeldags kjemi. Gruvetrollet tar små og store med på en spennende tur inn i fjellet, hvor mange hadde sin arbeidsplass i gamle dager. Du kan også prøve deg som snekker eller ta en tur med hest og vogn. Det er servering av hjemmelaget mat i Gruvekroa. Arrangementet er fra kl. 11-17.

header web Kai Fjell 2Siste del av sesongen 2016

Det er fortsatt over én måned igjen av årets sesong. Alle utstillinger, butikker, guidede gruveturer og serveringssteder holder åpent med samme innhold og tilbud som i hele sommer frem til sesongslutt søndag 25. september. Husk at det er omvisning på utstillingen «Møter med Kai Fjell» inkludert i inngangsbilletten hver søndag kl. 12.30.

Gruvekroa på Koboltgruvene

Gruvekroa på Koboltgruvene

Høstferie og søndagsåpent i oktober

Høstferien har de siste årene vært synonymt med åpent på Koboltgruvene. Også i år holder vi åpent hver dag i den lokale høstferieuken (1.-9. oktober), kl. 11-16. Denne uken går Barnas Gruvetur to ganger daglig og Gruvekroa har egen høstmeny. Koboltgruvene er spesielt fint på høsten når tåken legger seg nede i bygda mens solen skinner på Skuterudåsen. Gruvemuseene er åpne og de mange turmulighetene i området med kulturstier og flott natur. De resterende søndagene i oktober holder vi også åpent med servering og andre gruveturer. Følg med på blaa.no og Facebook.

Julestemning på Blaafarveværket

Julestemning på Blaafarveværket

Førjulsåpent

Også i år holder vi førjulsåpent på Blaafarveværket og Haugfoss. Her blir det åpne butikker, servering og salg av julebakst og delikatesser i Kroa og julestemning. Årets juleutstilling er en fotoutstilling av Modum Fotoklubb med motiver fra Blaafarveværket og Koboltgruvene. Her kommer det mer informasjon utover høsten men planlegger du en tur med en gruppe/lag/forening anbefaler vi å ta kontakt med vårt bookingkontor (tlf 32778800 / info@blaa.no) for et godt tilbud.

Comments are closed.