Straks klart til åpning av sesongen!

Nå er det under tre uker til vi åpner sesongen 7. mai, og selv om bygningene har ligget i en form for vinterdvale er det ingen som jobber her som har gjort det. Nå våkner alt til liv og det jobbes hardt for at alle spisesteder, butikker, utstillinger, gruver og uteområder er i tipp topp stand og klart til åpning.

Blomstene holdes på stell gjennom vinteren

Blomstene holdes på stell gjennom vinteren

 

Det har skjedd mye siden vi stengte dørene i september i fjor høst. De nye utstillingene har blitt nøye planlagt og organisert og vi gleder oss til å åpne dørene for tre ganske forskjellige utstillinger denne sesongen. Fra klassisk kunst med Kai Fjell i samstilling med samtidskunstnere på Blaafarveværket, via fremtidsfantasier inspirert av tegneserieverdenen, til foto, tegning og maleri fra 1800-tallet av den gamle verkslegen Thaulow bør vi ha noe som interesserer de fleste.

Kai Fjell Studie 1939

Kai Fjell Studie 1939

I vinter har store deler av vår samling med Kittelsens originaler vært utlånt til en stor utstilling i Danmark. Der har han blitt vist sammen med danskene egen «Kittelsen», Storm P. til gode anmeldelser. Nå får vi verkene tilbake slik at muset på Koboltgruvene er komplett til åpning.

I Koboltgruvene har det blitt utført godt og spennende sikringsarbeid gjennom vinteren. Nye deler av gruvene er besøkt for første gang og målet er å kunne vise de frem til publikum på en eller annen måte i fremtiden. Det er også gjort mindre, men viktige, grep for å bedre opplevelsen for publikum som kommer på guidede turer.

Nye benker for barna

Nye benker for barna

På Nymoen, som er senter for Blaafarveværkets sosiale historie, er vi i gang med et stort prosjekt som heter «Nymoen Rundt». Her skal det tilrettelegges for en rundtur med informasjon underveis der man kan lære mer om livet til de som jobbet på Blaafarveværket. Det blir informasjonsskilter, åpne bygninger med utstillinger, hørespill med mer når prosjektet er ferdig. I tillegg består prosjektet av en del som retter fokus på de som bor i hagene våre. Her blir det bikuber, insektshotell og humlekasser. Kanskje kan du etter hvert kjøpe egenprodusert honning på Nyfossum!

Inseksthotell bygges "in-house".

Inseksthotell bygges «in-house».

Vi har også ansatt over hundre nye medarbeidere i alle aldre, noen helt nye mens andre tar fatt på enda en sesong hos oss.

Laila Berger og Helle Mikkelsen går igjennom alle søknader som kommer inn.

Laila Berger og Helle Mikkelsen går igjennom alle søknader som kommer inn.

Som du skjønner er det mye som foregår her mens vi holder stengt. Nå skal vi bruke de siste dagene før vi åpner på å få alle bilder på veggene, alle benker på plass, alle de nye spennende produktene i butikkene opp i hyllene og alle ansatte klare til å ta imot alle besøkende.

Sees vi i sommer?

Comments are closed.