Vinter på Blaafarveværket del 2

Som nevnt i forrige blogg er det mye som gjøres på Blaafarveværket i løpet av vinteren. Her kan du lese litt om hva enda flere i vår helårsstab holder på med i vinter.

Vaktmester Jan-Vidar Grimnes har styr på det aller meste som foregår rundt omkring på Værket. En av hans oppgaver vinterstid er vedlikehold og snekring av nye benker, bord og krakker til alle våre anlegg, og det er flere enn du tror. Uansett hvor du er på Blaafarveværket, Haugfoss, Nyfossum eller Koboltgruvene så er det nesten alltid et sted å sette seg ned innen syne.

Produksjon av benker og bord

Produksjon av benker og bord

Ola Støveren er en del av vaktmester-teamet. Ola har hovedansvar for sikring av Koboltgruvene og tilbringer mye tid der inne på vinteren. I flere kilometer med sikrede gruveganger er det tusenvis av sikringsbolter, gamle bjelker, nyere sikringstiltak som skal sjekkes for at gruvene skal være trygge for vårt publikum, og oss selv. I tillegg er det spennende utviklingstiltak under planlegging i gruvene som publikum skal få glede av. Følg med!

Stapping av pølser på storkjøkkenet

Stapping av pølser på storkjøkkenet

Storkjøkkenet har også full jobb hele året. I vinter har det blitt litt forandringer i staben da sjefskokk Sissel gikk av med pensjon. Da rykket assistent Carry Conrad opp og er vår nye leder på kjøkkenet. Med seg har hun fått Trine Støkket som tidligere har jobbet som konditor. Kanskje vi kan servere de lekreste kaker når sommeren kommer? På kjøkkenet bruker de vinteren til produksjon av diverse kaker og kakebunner, ingredienser til gryteretten som serveres i sommerhalvåret og mat til gruppearrangementer gjennom vinterhalvåret.

På bookingkontoret tas det imot gruppebestillinger gjennom hele vinteren. Hver høst utarbeider vi et turforslag for påfølgende sesong der vi har satt sammen tre forskjellige dagsopplegg hos oss for turgrupper. Disse oppleggene er populære å følge i mer eller mindre grad, men vi skreddersyr selvfølgelig et opplegg tilpasset den enkelte gruppe. Turforslaget (med menyer og priser) kan du laste ned her!

Turgruppe som får omvisning på Blaafarveværket en sommerdag

Turgruppe som får omvisning på Blaafarveværket en sommerdag

Museumspedagog Kari Lien har også nok å henge fingrene i. Hun er ansvarlig for alle pedagogiske opplegg vi tilbyr. Hos oss kan alle fra barnehager til videregående skoler bestille opplegg tilpasset sitt trinn i alle våre avdelinger, fra bondegård til kunstutstillinger og gruver. Er du lærer og ser etter noe å ta med klassen din på, ta en titt her.

Comments are closed.