Høstferieopplevelser på Koboltgruvene

Like sikkert som at høstferien kommer har det blitt tradisjon at vi holder åpent på Koboltgruvene. Den lokale høstferieuka i skolene og resten av søndagene ut oktober har blitt populære dager å benytte seg av Koboltgruvene og områdene rundt.

Gruvekroa

Gruvekroa

Barnas Gruvetur
Lørdag 26. september til søndag 4. oktober holder Gruvekroa og Gruvemuseene åpent hver dag fra kl. 11 til 16. I Forhåpningsstollen, rett bak Gruvekroa, går den populære gruveturen «Barnas Gruvetur» kl. 12 og 14. Turen er for hele familien med spesielt fokus på barn fra 4 til 12 år. Her lærer man om kobolt og andre mineraler, og ser man godt etter kan det hende man oppdager noen av Theodor Kittelsens kjente figurer. Etter turen kan barna ta gruvequizen som er en natursti rundt på Gruvetråkka.

Barnas Gruvetur

Barnas Gruvetur

Gruvekroa
I Gruvekroa har vi egen høstmeny med blant annet hjemmelaget høstsuppe og lapskaus. På søndagene har vi i tillegg potetklubb som var veldig populær i fjor. Selvfølgelig får du også kjøpt vafler og andre godsaker. Etter den lokale høstferien vil det være søndagsåpent på Koboltgruvene ut oktober med de samme åpningstidene.

Koboltgruvene

Koboltgruvene

Kulturstier
Visste du at det er flust av stier og løyper på Koboltgruvene og i området rundt? Fra Gruvetråkka går «Nordgruvene Rundt». Dette er en blåmerket kultursti langs de enorme dagbruddene med tilrettelagte utsiktspunkter underveis. Her kommer du tett på og lærer samtidig om hvordan det hele begynte på Koboltgruvene helt tilbake i 1772.

Dagbrudd Koboltgruvene

Dagbrudd Koboltgruvene

Du kan også se hvordan gruveområdet var inndelt med forskjellige arbeidsstasjoner rundt omkring. Vi har satt sammen gamle og nye bilder slik at du lettere kan kjenne igjen hvor du står. På Nordgruvene har vi også hengt opp en postkasse der du kan skrive deg opp og være med i trekningen av flotte premier.

Koboltkoia og DNT Drammen og Omegn

Den lengste turen i området går hele veien fra Haugfoss og opp til Koboltkoia på Nordgruvene. Koboltkoia er turisthytte som drives i samarbeid med DNT Drammen og Omegn. Hytta har 15 sengeplasser og er ubetjent. Booker du et opphold her kan vi garantere et koselig opphold i et historisk område med vakker utsikt rett ut fra hemsen. Koboltkoia ble åpnet i 2011 og er bygget opp av det som opprinnelig var Lofthus skole på Snarum fra 1860. Den ble tatt ned, stokk for stokk, og bygget opp igjen på Koboltgruvene.

Turisthytta Koboltkoia

Turisthytta Koboltkoia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *