Sommerjobb på Blaafarveværket

Flagget heises hver morgen på Blaafarveværket

Flagget heises hver morgen på Blaafarveværket

Et år på Blaafarveværket er delt opp i flere faser med ulike behov for bemanning. Vinterhalvåret er det ni stykker i administrasjonen, et par stykker på kjøkkenet og to mann som driver med vedlikehold og produksjon i snekkerverksted etc. Når våren kommer melder behovet seg for mennesker til å bemanne alt som trengs for å ta i mot besøkende på Blaafarveværket og Koboltgruvene.

 

Når sommerjobbstillingene lyses ut i midten av februar begynner søknadene å komme i hopetall. I løpet av sommeren har vi rundt 150 forskjellige på lønningslisten. Dette er alt fra skoleelever på 16 til pensjonister på 75. Vi har behov for folk til veldig varierte oppgaver. Veldig mange jobber er synlige for besøkende, men det er også sommerjobber hos oss som ikke er like «profilerte».

Blaafarveværket har store grøntarealer som må vedlikeholdes

Blaafarveværket har store grøntarealer som må vedlikeholdes

Landhandelen på Haugfoss

Landhandelen på Haugfoss

Guiding på Barnas Gruvetur i Koboltgruvene

Guiding på Barnas Gruvetur i Koboltgruvene

Kafeer, butikker og utstillinger skal alle bemannes. Billetter skal selges, mat skal lages og serveres og suvenirer og andre produkter skal selges. For å komme gjennom fire måneder med åpne dører syv dager i uken trengs det mange for å dekke opp vaktlistene. I Koboltgruvene trengs det guider som kan formidle historien om kobolten og gruvedriften. På kjøkkenet øker bemanningen i sommerhalvåret. Der lages all maten til grupper og individuelle besøkende som spiser i våre kafeer. Blaafarveværket drifter også turistinformasjonen for regionen.

I tillegg til disse «profilerte» jobbene er det mye annet som må gjøres. Renhold, vedlikehold, interntransport, mating og stell av dyr på Barnas Bondegård er noen av jobbene som må gjøres hver eneste dag på Blaafarveværket. Som du kanskje skjønner så kan du finne noe interessant å jobbe med hos oss uansett bakgrunn og interesser.

Mange som søker sommerjobb liker å jobbe i nærheten av der man bor mens andre liker å reise lenger unna og prøve lykken. Vi har gjennom årene hatt ansatte fra mange steder i Norge og andre nordiske land. Dette er folk som har lyst til å oppleve noe nytt på et helt nytt sted. Bor man langt unna og får jobb hos oss hjelper vi til med bosted i nærheten. Vi har også noen hus og leiligheter som i sommersesongen er fylt opp av folk med sommerjobb hos oss.

Gruvekroa på Koboltgruvene

Gruvekroa på Koboltgruvene

 

Tilbakemeldingene vi får fra besøkende er entydige. Det er så hyggelig å komme til Blaafarveværket. Der smaker maten så godt, det er så rent og ryddig og betjeningen var serviceinnstilte, imøtekommende og kunnskapsrike. VG var på besøk sommeren 2014 for å anmelde museer rundt om i landet. De var enige med våre besøkende og gav oss terningkast 6!

VG juli 2014

VG juli 2014

I begrunnelsen ble det lagt stor vekt på serviceinnstilte og imøtekommende medarbeidere som skapte et godt inntrykk. Om dette er en beskrivelse som passer deg og du er glad i å møte nye mennesker synes vi du skal overveie å sende inn en søknad. Kanskje du blir en del av Blaafarveværket til sommeren.

Følger du denne linken finner du alt du trenger for å sende en søknad.

Comments are closed.