Eventyret om nissekongen som kom til Blaafarveværket

Det var midt i juli og sommervarmen hadde slått inn over oss med full kraft. Gruveturene var like populære for sin kjølige temperatur som for opplevelsens del og badestranden på Blaafarveværket var full. Det var da det tikket inn en e-post fra en som ville lage utstilling med julenisser!

Nissekongen Johnnie Jacobsen

Nissekongen Johnnie Jacobsen

Vår direktør, Tone Sinding Steinsvik, er alltid i forkant. Hun tenkte forbi gradestokken og ante muligheten for en nyhet, utstilling under førjulsåpent. E-posten ble besvart med invitasjon til å komme for en prat. To dager senere var nissekunstneren Johnnie Jacobsen på plass. Det ble et fruktbart møte og en måned senere var vi på plass i Johnnies atelier i Tønsberg. Her hadde han alle sine originaler. Hundrevis av bilder, nisser i alle varianter og slik vi kjenner nissen.

Johnnie Jacobsen har malt nisser i over 40 år. Fra han designet og leverte sitt første julekort på 70-tallet har han blitt den ubestridte leverandøren av julemotiver til kort, servietter, figurer og andre juleprodukter. Ser du en nisse med brun vest må du regne med at det er Johnnie Jacobsen som har laget han, vesten er nemlig hans varemerke. Johnnie er inspirert av store mestere som Rembrandt, Carvaggio og vår egen Odd Nerdrum som også har fylt utstillingslokalene hos oss. I tillegg til julemotiver har han også illustrert en rekke romaner, noveller, videocover og andre oppdrag fra reklamebransjen.

Johnnie Jacobsen

Johnnie Jacobsen

Møtet i atelieret gikk strålende. Bilder ble valgt ut, planer ble satt opp, og utstillingen ble nesten helt ferdigstilt på papiret. Nå gleder vi oss til å vise dere utstillingen som åpner 29. november og som er en del av førjulsåpent på Blaafarveværket. I nye flotte rammer fyller bildene 2. etasje i utstillingsbygningen der det også vil være juleverksted for barna. Kanskje nissekongen kan gi inspirasjon til spennende kreasjoner på juleverkstedet?

Nissekongen på Blaafarveværket

Nissekongen

Nå er det bare å kjenne sin besøkelsestid. 29. november til 14. desember holde vi førjulsåpent med utstillingen, servering i Kroa og åpent i butikkene på Blaafarveværket og ved Haugfossen, kl. 12-17 hver dag og langåpent til kl. 19 på torsdager.

 

Comments are closed.