Det forberedes til førjulsåpent på Blaafarveværket

Førjulsåpent på Blaafarveværket fra lørdag 29. november – søndag 14. desember, kl. 12-17, langåpent på torsdag til kl. 19.00

Julestemning på Blaafarveværket

Julestemning på Blaafarveværket

På Blaafarveværket har vi avsluttet høståpent og er godt i gang med forberedelser til «Førjulsåpent». Det er mye som skal forberedes til vi åpner 29. november, og i år litt mer enn vanlig!

Førjulsstemning i historiske omgivelser

Det har blitt en tradisjon med et par uker åpent på Blaafarveværket og butikkene på Haugfoss i begynnelsen av desember. Den Blå Butikk, Landhandelen og Stein- og Smykkebutikken bugner av nye varer der du virkelig kommer i gave- og pyntestemning. Kroa er full av hjemmelaget julebakst og matdelikatesser både for salg og servering i de koselige omgivelsene. Når vi tenner fakler og lys og får snøen som dekker de ellers grønne plenene skal det godt gjøres å ikke få et snev av hyggelig  førjulsstemning på Blaafarveværket.

Landhandelen på Haugfoss

Landhandelen på Haugfoss

Forberedelser

Det er disse tingene vi forbereder nå. Butikklederne har for lengst nøye plukket ut hva de ønsker å presentere i butikkene. Når leveransene kommer gjelder det å innrede butikkene slik at dere får se utvalget på en finest mulig måte. For å ha alt klart i Kroa må det bakes. Det må bakes mye! Vår populære lefsekling skal kjevles, stekes, smøres, kuttes og pakkes. Alt for hånd. Marvpostei, goro og Sarah Bernard produseres på løpende bånd. Når kakene er klare så går de over til delikatessene på kjøkkenet. Steking av elgkarbonader, stapping av grove medisterpølser, julepostei og julesild er blant det som produseres.

marvpostei

marvpostei

I en hektisk førjulstid er det mye man skal huske på og mye man skal ha tid til. Det å bake julekaker er tradisjon for mange men ofte rekker man ikke å bake alle slagene man ønsker. Da er det et godt alternativ å kjøpe et slag eller to på Blaafarveværket, bakt på akkurat samme måte som du gjør hjemme.

Nyhet – juleutstilling

I innledningen nevnte vi at vi forbereder litt mer enn vanlig til førjulsåpent i år. Det blir nemlig juleutstilling på Blaafarveværket i år. «Nissekongen» Johnnie Jacobsen har i førti år malt nisser og julemotiver som er brukt på blant annet utallige julekort, til/fra lapper, plakater og lignende til jul. I år viser vi ca. 60 av hans originaler i utstillingsbygningen på Værket.

Johnnie Jacobsen - nisse med nek

Johnnie Jacobsen – nisse med nek

Juleverksted for barna

Her blir det også juleverksted hver dag for barna. I tillegg innreder vi et «julehjørne» så om du vil ta et nydelig bilde til julekort eller lignende av de små så ligger alt til rette her. Siden vi åpner utstillingen til jul vil også museumsbutikken med bokhandelen være åpen. For de som liker harde pakker er det mange muligheter her til å gjøre et kupp på bøker du ikke så lett får tak i andre steder.

Vi ønsker velkommen til en stemningsfull førjulsstund  – inviter gjerne med kolleger, venner og familie til en hyggelig samling i Bødtkerkroa hos oss

Comments are closed.