Sensommer og siste sjanse

Vi nærmer oss sakte men sikkert slutten på enda en sommersesong på Blaafarveværket. Søndag 21. september stenger vi dørene på utstillingene som har prydet veggene på Blaafarveværket, Kittelsen-museet og i Tømmerlåven på Nyfossum siden mai. Før sesongslutt og ikke minst før vi skriver 2015 er det imidlertid mye som skjer på Blaafarveværket og Koboltgruvene.

Blaafarveværket

Blaafarveværket

Utstillingen «Th. Kittelsen – Norge Rundt» er vår hyllest til Theodor Kittelsen, 100 år etter hans død. Mottakelsen har vært strålende og besøkende og anmeldere, både lokalt og nasjonalt, har gitt nesten utelukkende positive tilbakemeldinger. Høydepunktet, synes vi, var terningkast seks i VG. En terning som gjaldt hele Blaafarveværket, ikke bare utstillingene. Med et par uker igjen er det fortsatt mulig for de som ikke har sett utstillingen å ta seg en tur. Elisabeth Werp sin utstilling «Forventningen» har gitt de besøkende på Nyfossum en flott opplevelse i Tømmerlåven.

Andersnatten ved Soneren - Th. Kittelsen

Andersnatten ved Soneren – Th. Kittelsen

Det er mye som skjer på slutten av sesongen. Den nye gruveturen av året, Barnas Gruvetur, var veldig populær i sommerferien. Det gjorde at vi har satt opp ekstraturer, så søndag 7. og 21. september kl. 13 og 15 er det nye muligheter.

Søndag 14. september kl. 11-17 går Barnas Stein- og Trolldag av stabelen på Koboltgruvene. Dette tradisjonsrike arrangementet er en markering av kulturminnedagen og er en opplevelsesrik dag for hele familien. Her blir det jakt på gull og edelstener, smykkeverksted og gammeldags kjemi. Gruvetrollene tar med seg små og store på en spennende tur inn i fjellet mens man ute kan sitte på med hest og kjerre.

Barnas Stein- og Trolldag

Barnas Stein- og Trolldag

Søndagskonsertene i Glasshytten er en fin måte å oppleve musikk man ikke får i radio og tv til enhver tid. 7. september kommer Lier Kammerkor. 14. september spiller Johanne Haugland, fiolin, Birgitta Oftestad, cello og Eivind H. Ringstad, bratsj. Denne konserten er i samarbeid med Dextra Musica. 21. september avslutter Trioen Lyra årets konsertsesong med tidligmusikk. Alle konsertene starter kl. 14 og har fri entré.

Gruvesafari er vår mest spektakulære tur i Koboltgruvene. Årets siste tur går søndag 21. september kl. 13. Denne 2,5 time lange turen er en unik reise gjennom et nettverk av vakre gruveganger og stiger ned gjennom sjakter i fjellet til de enorme hallene hvor koboltåren befant seg. Med en høydeforskjell på 80 meter og en lengde på 1,5 km får man virkelig en stor opplevelse for pengene.

Selv om sommersesongen er over er det allikevel mye som skjer. Fra 27. september til 5. oktober holder vi høståpent på Koboltgruvene. Her vil Barnas Gruvetur gå daglig kl. 12 og 14 og Gruvekroa holder åpent fra kl. 11.30 – 16.30. De tre siste søndagene i oktober vil vi også holde åpent med servering i Gruvekroa og guidede turer i gruvene.

Koboltgruvene tråkka

Koboltgruvene tråkka

For grupper kan vi skreddersy opplegg i Koboltgruvene året rundt. Guidede turer i gruvene og bespisning er en fin utflukt for kolleger og foreninger, eller kanskje en fin ramme rundt en bursdagsfeiring. Ta kontakt med oss så lager vi et opplegg som passer dere.

Førjulsåpent har vært et fast innslag på Blaafarveværket og Haugfoss i en årrekke. Her kan man kose seg med hjemmelaget julebakst og mat i Kroa, mange gavetips i butikkene og få førjulsstemningen. Nytt i år er en egen juleutstilling. Nissekongen Johnnie Jacobsen viser sine originaler kjent fra julekort og juledekorasjoner. Han har gjennom 40 år skapt et tradisjonsrikt billedunivers som nå vises frem i en stor jubileumsutstilling.

Johnnie Jacobsen

Johnnie Jacobsen

Som du nå skjønner er det mer enn nok å finne på hos oss selv om det drar seg mot høst.

Comments are closed.