Høstaktiviteter på Koboltgruvene

Det har blitt tradisjon hos oss å holde åpent på Koboltgruvene på høsten. Samme uke som den lokale høstferien i skolene og resten av søndagene ut oktober har blitt populære dager å benytte seg av Koboltgruvene og områdene rundt.DSC_0030

 

Det er lite som slår en vakker høstdag oppe på Koboltgruvene i Skuterudåsen med utsikten over hele Modum og Tyrifjorden. Oppe ved Kittelsen-museet kan du benytte deg av kikkerten som står til fri benyttelse og studere både Vikersundbakken, fjorden og andre steder du kjenner igjen.DSC_0041

Til og med søndag 5. oktober holder Gruvekroa og Gruvemuseene åpent hver dag fra kl. 11.30 til 16.30. I Forhåpningsstollen går den populære nye gruveturen «Barnas Gruvetur» kl. 12 og 14. Denne turen gikk for første gang i sommer og fra de som har gått den har det vært veldig positive tilbakemeldinger. Turen er for hele familien med spesielt fokus på barn fra 4 til 12 år. Her lærer man om kobolt og andre mineraler. Etter turen kan barna ta gruvequizen som er en natursti rundt på Gruvetråkka.

Etter en gruvetur smaker det godt med litt mat. I Gruvekroa har vi egen høstmeny med blant annet høstsuppe og elgkarbonader. Selvfølgelig får du også kjøpt våre store og populære vafler. Etter den lokale høstferien vil det være søndagsåpent på Koboltgruvene ut oktober med de samme åpningstidene.DSC_0026

Kulturstier
Visste du at det er flust av stier og løyper på Koboltgruvene og i området rundt? Fra Gruvetråkka går «Dagbruddene Rundt». Dette er en blåmerket kultursti langs de enorme dagbruddene med tilrettelagte utsiktspunkter underveis. Her kommer du tett på og lærer samtidig om hvordan det hele begynte på Koboltgruvene helt tilbake i 1772.

Fra bilparkeringen på Koboltgruvene går den rødmerkede stien rundt til de gamle boplassene på Skuterudåsen. Dette er en flott tur i skogen der du kommer til noen flotte plasser underveis fra den tiden det bodde gruvearbeidere og andre der oppe. Informasjonsskilt er på plass på de forskjellige boplassene.

Koboltkoia og DOTF

Den lengste stien i området er ny av året. Den går hele veien fra Haugfoss og opp til Koboltkoia på Nordgruvene. Koboltkoia er turisthytte som drives i samarbeid med Drammen og Omlands Turistforening. Hytta har 15 sengeplasser og er ubetjent. Booker du et opphold her kan vi garantere et koselig opphold i et historisk område med vakker utsikt rett ut fra hemsen. Koboltkoia ble åpnet i 2011 og er bygget opp av det som opprinnelig var Lofthus skole på Snarum fra 1860. Den ble tatt ned, stokk for stokk, og bygget opp igjen på Koboltgruvene.

Turisthytta Koboltkoia

Turisthytta Koboltkoia

Haugfossen Rundt

Nede rundt Haugfossen jobbes det med videre utvikling av kulturstien «Haugfossen Rundt». Vannhjulet som bygges opp igjen ved det gamle pukkverket er på plass og verdt en titt. Fortsetter du ned til bunnen av fossen ligger flåten «MS Nøkken» klar som du kan bruke til å dra deg over elven og bort til Blaafarveværket. Flåten kan brukes frem til søndag 5. oktober.

Vannhjulet ved Haugfossen

Vannhjulet ved Haugfossen

Comments are closed.