Barnas Stein- og Trolldag på Koboltgruvene

Hver høst har vi en spesiell dag på Koboltgruvene der barna står i fokus. Barnas Stein- og Trolldag har blitt en tradisjon der familier samles og barna får utfoldet seg gjennom en rekke aktiviteter.

Barnas Stein- og Trolldag

Barnas Stein- og Trolldag

Søndag 14. september braker det løs fra klokken 11 med graving etter gull og edle stener. Det blir smykkeverksted der barna får lage sine egne smykker. Her er det nok mange små prinsesser med flotte smykker etter endt dag.

I Scheidehuset kan man prøve seg på gammeldags kjemi. Sverre Følstad er ekspert på å blåse blå perler og lærer villig bort hemmeligheten til alle som vil prøve.

Gullvasking

Gullvasking

Ute kan man prøve seg som snekker, ta en tur med hest og vogn eller lage sin egen trollhale. Vil man inn i gruvene så står gruvetrollet klart til å ta små og store med på en spennende tur inn i fjellet.

Snekkering

Snekker

Denne dagen får vi hjelp av elever som går VG 2 Barne- og ungdomsarbeider på Rosthaug VGS. De hjelper til på alle aktiviteter og får samtidig praktisk erfaring. Enn vinn-vinn situasjon for barna, Blaafarveværket og elevene.

På Kittelsen-museet viser vi utstillingen «Th. Kittelsen – Norge Rundt». Inngang her er inkludert i billetten og er verdt et besøk for barn og voksne i alle aldre. Her kan barna oppleve Kittelsens magiske eventyrverden. De fleste gjenkjenner malerier av nøkken og troll, dyr og landskap fra eventyrene.

Th. Kittelsen - Kvitebjørn Kong Valemon

Th. Kittelsen – Kvitebjørn Kong Valemon

I løpet av en slik dag blir man sulten og da er Gruvekroa klar med hjemmelaget mat og Blaafarveværkets kjente store vafler. Det kan være kjekt å fylle på energi, særlig om man vil a seg en tur opp i dagbruddene der eventyret om den koboltblå fargen startet i 1772. Følger man den blåmerkede stien fra Gruvetråkka kommer man tett på og er innom flere tilrettelagte utsiktspunkter i løpet av turen.

Klokken 17 er barnas dag over, Gruvekroa holder som vanlig på søndager åpent til klokken 18. Vi håper på mange besøkende og skal vi stole på værmeldingen så blir det en strålende dag på Koboltgruvene på søndag. Arrangementet er samtidig en markering av Geologiens dag og kulturminnedagene som markeres gjennom en rekke arrangementer over hele landet.

Comments are closed.