Tråd og toner i søt musikk

DSC_0008

Sverre Følstad, kunstfaglig medarbeider på Blaafarveværket om Theodor Kittelsen og moderniteten

Lørdag 30. august kunne vi oppleve tråd og toner i søt musikk i Glasshytten på Blaafarveværket. Det var dagen for arrangementet «To rette og en vrang» i Theodor Kittelsens ånd i jubileumsåret. Kunst betyr det å kunne eller ferdighet. Eventyrkunstneren Theodor Kittelsen var en god eksponent for å bruke hendene sine og han var en fornyer som kjempet hardt. Han behersket selv flere håndverk som for eksempel treskjæring.

Sverre Følstad snakket om Theodor Kittelsen og moderniteten.

Eli Østgård

Eli Østgård, blogger og forfatter om strikkeuniverset Gustav og Berta

Eli Østgård driver strikkebloggen Gustav og Berta sammen med sine kreative søstre. Jentene designer plaggene og lager egne mønstre. Nylig ga de ut boken «Strikk for smårollinger» på Gyldendal forlag. Bloggen nærmere seg 500 000 besøkende og flere enn 5000 følger @GustavogBerta på Instagram. Det er stor interesse fra utlandet blant annet USA, Danmark og Russland. Nå er de allerede i gang med bok nummer to. Den vil inneholde mønstre også for litt større barn. Ambisjonen er å inspirere flere til å strikke. Og den beste motvasjon er å se mønstre bli brukt og nye krative fargekombinasjoner blir skapt.

DSC_0014

Veslemøy Solberg med musikalske innslag sammen med ektemannen Sven Ohrvik.

Det musikalske innslaget sto fargerike Veslemøy Solberg for, sammen med ektemannen Sven Ohrvik. Veslemøy skriver tekstene selv og Sven lager melodiene til. Veslemøy Solberg ønsker og berøre mennesker, sette litt mot i folk, få dem til å stå på, jobbe mot målene sine og tro på seg selv.

DSC_0027

De vakre strikkeplaggene beundres av skuelystne.

DSC_0006

Den nye matrosdress-serien er spesielt populær.

Her er forhåndsomtalen fra TV Modum

Bestill boken «Strikk for smårollinger»
Bestill musikk med Veslemøy Solberg

One Comment on “Tråd og toner i søt musikk