Theodor Kittelsen over grensen

Theodor Kittelsen har med sin kunst skapt nasjonale symboler og fått en helt spesiell plass i våre hjerter. Blaafarveværket vil markere Theodor Kittelsenjubileet i 2014 med to store utstillinger på Værket og på Theodor Kittelsen Museet på Koboltgruvene.

Nå pågår forberedelsene til jubileet. I mellomtiden er mange av Kittelsens verker lånt ut til Rackstad Museum i Arvika, Sverige. Et Museum viet til en kunsterkoloni som var aktive samtidig med Theodor Kittelsen. Lørdag 7. desember var det høytidlig vernissage med åpningstale ved Knut Lykken og hardingfelespill med Gro Marie Svidal. Blaafarveværket er glad for å kunne vise frem store deler av samlingen i andre museer.

TheodorKittelsen_Rackstadmuseet

Det er laget en presentasjon med mange av Kittelsens bilder der Knut Lykken forteller hans historie. Den visees på en skjerm i utstillingshallen.

Utstillingen er åpen til 2. februar 2014. Mer informasjon finner du her

TheodorKittelsenRackstadMuseum

TheodorKittelsenRackstadMuseum

TheodorKittelsenRackstadMuseum

Comments are closed.