Elisabeth Werp med forventninger

Arbeidet med å forberede sommerens utstilling på Blaafarveævrket er i full gang for den anerkjente samtidskunstneren Elisabeth Werp.

Elisabeth Werps utstilling på Nyfossum bygger på romanen «Great expectations» av Charles Dickens. Den handler om det å realisere sine forventninger gjennom å konstruere sin egen virkelighet. Ved å skape, samle, stoppe tiden, kan fantasien bli mer sann, tilstede og mer virkelig enn realiteten.

Blaafarveværket_Elisabeth_Werp_forventninger

Elisabeth Werp forbereder sommerens utstilling Forventninger på Nyfossum

Slik kan også enhver slutt bli en ny begynnelse og enhver avskjed et nytt møte. Gjennom installasjon, malerier og metaforer forsøker Werp å belyse Forventningen. Elisabeth Werp startet sin karriere som kunstner for mer enn tjue år siden. Gjennom årene har hun utforsket og eksperimentert med maleriets muligheter gjennom et barokt billedspråk som formidler en langvarig søken etter eksistensiell betydning.

Her ser du noen av Elisabeth Werps tidligere arbeider.

Elisabeth Werp

Her har hun har gått inn i Henrik Ibsens ”Et Dukkehjem” og grepet fatt i stykket der det slutter. Hun har forsøkt å beskrive tomrommet som oppstår i det øyeblikket da Nora reiser. Hun forsøker å finne svar på spørsmål som: Hva skjedde med Nora og hennes selvrealisering? Har ettertiden vist oss at all form for frigjøring, individualisme og uavhengighet er utelukkende positivt?

Elisabeth Werp

Motivene er bygget opp rundt disse spørsmålene, og er et forsøk på å beskrive den skjøre hinnen mellom oppbygging og nedrivning, møte og avskjed, visjon og virkelighet.

Du kan lese mer om Elisabeth Werp her

Comments are closed.