Direktørboligen på Nyfossum

Blaafarveværket_NyfossumÅ fremstille blåfarge var en avansert prosess, og krevde høye ferdigheter innen kjemi. En av verdens fremste fargeekspert, Friedrich Roscher, kom til Blaafarveværket som teknisk direktør fra attentyve til attenførti. Han designet den herskapelige boligen på Nyfossum til seg og sin familie. I dag er det staselige empirehuset åpent for publikum. I dag er Roschers hjem også et Ida Lorentzen museum. På vandring gjennom stuer, soverom og barneværelser vil du oppdage Ida Lorentzens nydelige bilder med motiver fra husets kjølige eleganse.

Blafarveværket_blomsterRestaureringen av direktørboligen ble lagt så tett opp til det opprinnelige som mulig. Her inne blir du satt tilbake til attenførti-tallets tidsånd. Med det faste inventaret inntakt på kjøkkenet kan man forestille seg tjenerstaben som tilberedte familien Roschers måltid ved det store ildstedet, og du kan følge den ”hemmelige” tjenertrappen til de fine stuene i annen etasje, til fru Roschers oppholdsrom. Her kan du se familien Rochers private rom, barnerom og soveværelser med flotte himmelsenger.

Blaafarveværket_Nyfossum_urterDirektørboligen ligger på et gårdstun. Her kan du besøke stabbursbutikken som byr på Blaafarveværkets produkter, hageutstyr, urter og keramikk.

Det er også kioskutsalg med kaffe og kaker. Benker og bord innbyr til piknik i det grønne. I den vakre hagen kan du se gammeldagse buskroser, det vakre lysthuset og andedammen. Her er også en større urtehage.

One Comment on “Direktørboligen på Nyfossum