Tar vare på gamle planter

Blaafarveværket_Tone_Sinding_SteinsvikTone Sinding Steinsvik elsker å ta vare på de gamle blomstene og se at de lever godt år etter år. Ta vare på og vedlikeholde det vi har, det er noe av filosofien her på  Blaafarveværket. – Denne potteplanten har jeg fra min mormor og den er mer enn 100 år gammel. Se de vakre fargene.

Blaafarveværket står foran en ny sesong og i disse dager er potteplantene er på flyttefot.  Plantene som holder til i den gamle direktørboligen til Blaafarveværket på Nyfossum har vært i vinteropplag på Morud, der administrasjonen holder til. Der har de fått riktig pleie å stell gjennom vinteren.

Blaafarveværket_potteplanter_NyfossumTar du vare på gamle planter, deler frø og avleggere med familie og venner. Da får du ofte også en god historie med på kjøpet. Hos oss har vi gode historier knyttet til de aller fleste plantene våre. Tone Sinding Steinsvik opplever at eldre kommer til henne på slutten av livet, med blomstene sine, å ber oss om å ta vare på dem. Det er en ære.

Nyfossum ligger i tilknytning til Blaafarveværket. Det gamle huset er vakkert restaurert, og låven brukes til ulike utstillinger. I sommer er det Lise Sjåk Bræk og Anna Langsholt Apaydinli som skal være her med utstillingen Huldas døtre, en tekstil kunster og en kunstmaler.

I huset har samtidskunstner Ida Lorentzen en permanent utstilling, og i låven har blant andre Mange Furuholmen og Dronning Margrethe av Danmark presentert sine arbeider.Blaafarveværket_Nyfossum
 

Comments are closed.